Põlli küla tamm sai taasiseseisvumispäeval taas iseseisvaks

Märjamaa Nädalaleht 2. september 2009 (nr 31) kirjutab

Külaelu
Põlli küla ajaloos on tammedel eriline tähtsus. Tammede rohkus küla piirkonnas viitab iidsele hiiekohale. Põlli külas, Varbola maalinna ees kasvavad tammed on sama vanad kui linnus. Ilus vana algselt kolmerealine tammede allee oleks täiendanud külas tammede rohkust, kuid 1967. a torm laastas enamuse neist. Neli tamme külas on riikliku looduskaitse all nimetusega Põlli tammed, vaatamisväärsuseks kohalikele elanikele ja külalistele.

Loe edasi...

Põlli küla reisis Läänemaale

Märjamaa Nädalaleht 29. juuli 2009 (nr 26) kirjutab

REISIKIRI
26. juunil toimus Põlli küla ekskursioon Läänemaale 30-kohalise ekskursioonibussiga, mida roolis naaberküla mees Kalle Teekivi.
Noarootsi valla infopunktis ootas meid juba jutukas infopunkti juhataja Arnold Arro, kes jõudis oma ladusa ja voolava kõnega anda kiire ülevaate Noarootsist enne, kui kohale jõudis meie giid, Noarootsi vallavanem Ülo Kalm. Järgnes sissejuhatus vallavanema poolt, kes tõdes, et paljudele tuleb esmajoones meelde sealne kuulus gümnaasium või Roosta kaunis liivarand, rannarootslased ja kakskeelsed kohanimed. Tegelikult käib sellel ääremaa poolsaarel samasugune elu nagu igal pool mujalgi Eestimaal. 

Loe edasi...

Varbola Puu tuleb tammepakkude ja röövlipraega

Märjamaa Nädalaleht 29. juuli 2009 (nr 26) kirjutab

Varbola Puu 2009 projektijuht Piret Linnamägi ütles, et 13. puupäevadele on tulemas 45 osavõtjat, sealhulgas esindajad Leedust, Soomest ja Saksamaalt. Kohal on mõnedki tegijad, keda siinse ürituse mõnus õhkkond on mitme aasta järel taas Varbolasse tõmmanud. „Skulptuure saab sel aastal valmistada üliheast materjalist, mis meile Kehtna pargist toodi.

Loe edasi...

Röövliprae küpsetamine Varbolas

Märjamaa Nädalaleht 29. juuli 2009 (nr 26) kirjutab 

Varbola puupäevade ajal toimub teisel pool linnuse valli aga muudki põnevat. MTÜ Sulu Käsitöökoda viib läbi suuremahulise ja vaatemängulise lambapraadimise, mida nimetatakse röövliprae tegemiseks. See pole mingi kerge aiagrillipidu, korraldajad võtavad ette kaks lambakeret, täidavad need ja küpsetavad maa sisse kaevatud augus tervelt kolme päeva jooksul. Protsess valmistatakse ette hoolikalt, maa sees oleva õige temperatuuri ja vajalike maitseainete eest seisab hea Raija Kinnunen, kellel on sellel alal juba viieaastane kogemus.

Loe edasi...

Kontakt

www.pollikyla.ee